Font issues

Post about projects that use Inkscape for web design.
JureSah
Posts: 2
Joined: Tue Dec 04, 2012 11:45 pm

Font issues

Postby JureSah » Wed Dec 05, 2012 4:40 pm

Hello,

I am trying to make an inkscape-based converter between SVG and PDF for my web application (PHP).

The issue is that when the SVG is rendered to PNG, the font is obviously incorrect, when rendered to PDF, the text is simply absent.

I am using inkscape on the command line (obviously) as the apache user (www-data) and have installed the font into the system correctly (I have previously experimented with ImageMagick, which can see the font correctly after I installed it into the system, unfortunately it has other issues). The SVG file was created with Inkscape (saved as Optimized SVG) and opens just fine, with the correct font on my workstation (Linux) after installing the font there following the same procedure. In the SVG file, the font is specified in the "text" tags as font-family="Calibri".

Any ideas what the problem is? How to fix?

Does Inkscape produce any logs I could work with? Nothing is output on stderr and the conversion appears flawless as far as the stdout commentary goes ("Background RRGGBBAA: ffffff00 Area 0:0:544.09:552.4 exported to 544 x 552 pixels (90 dpi) Bitmap saved as: /tmp/render213901d3a4").

Thanks for any help.

LP,
Jure

JureSah
Posts: 2
Joined: Tue Dec 04, 2012 11:45 pm

Re: Font issues

Postby JureSah » Fri Dec 07, 2012 7:36 pm

Hello,

Solved the problem. Turns out the Calibri font file is somehow corrupted by default. You need to acquire a file called "O2007Cnv.exe" and extract the fonts from it, those work.

LP,
Jure


Return to “Inkscape & the Web”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests