Block of text is missing when I export to bitmap

Post questions on how to use or achieve an effect in Inkscape.
jaime415
Posts: 2
Joined: Sat Nov 23, 2013 10:33 am

Block of text is missing when I export to bitmap

Postby jaime415 » Sat Nov 23, 2013 10:49 am

Hello,

Newbie here. I am trying to export my image as a bit map, but part of the text, in the middle of the page, is missing. I've poked around, thinking maybe I drew a random box or shape in there that might be blocking something, but can't find anything. Also, eventually I'd like to be able to save as a pdf. But when I do that directly from the svg file, the colors of the drawing (I imported a drawing I did in colored pencil) get all messed up. I was hoping to avoid this by exporting to .png. and then converting from there, but now I've run into this text problem. Any help would be most appreciated.

Link to png https://www.dropbox.com/s/ibtv38cr8d3pg ... ailsvg.png

Link to svg https://www.dropbox.com/s/z61el51zka5e3 ... ailsvg.svg

Thanks!

User avatar
Xav
Posts: 1193
Joined: Fri May 08, 2009 1:18 am
Location: UK
Contact:

Re: Block of text is missing when I export to bitmap

Postby Xav » Mon Nov 25, 2013 9:53 pm

I've sometimes had PNG exports with parts missing. Usually exporting it again does the trick - export once, leave the export dialog open, check the exported file and if it's wrong export again.

Otherwise you could export the text layer separately and re-combine them in a bitmap editor or DTP program (though in the latter case you might prefer to re-create the text in the DTP program anyway).
Co-creator of The Greys and Monsters, Inked - Inkscape drawn webcomics
Web SiteFacebookTwitter

Lazur
Posts: 4705
Joined: Tue Jun 14, 2016 10:38 am

Re: Block of text is missing when I export to bitmap

Postby Lazur » Mon Nov 25, 2013 10:20 pm

Welcome aboard!

Turned texts to paths and added an opaque white rectangle to the background, this can be exported "fine"
There are other thing that could be improved as well though.
Actually that cannot be rendered right by browsers in the current form.
SVG Image
Last edited by Lazur URH on Tue Nov 26, 2013 12:23 am, edited 1 time in total.

tylerdurden
Posts: 2322
Joined: Sun Apr 14, 2013 12:04 pm
Location: Michigan, USA

Re: Block of text is missing when I export to bitmap

Postby tylerdurden » Mon Nov 25, 2013 11:00 pm

^^Agree...

There are a lot of extraneous bits that need cleaning up. Generally, "flowed" text is not going to render well in many conversions.

I don't know why the raster/image elements are scaling outside of Inkscape, but will explore further.
Have a nice day.

I'm using Inkscape 0.92.2 (5c3e80d, 2017-08-06), 64 bit win8.1

The Inkscape manual has lots of helpful info! http://tavmjong.free.fr/INKSCAPE/MANUAL/html/

tylerdurden
Posts: 2322
Joined: Sun Apr 14, 2013 12:04 pm
Location: Michigan, USA

Re: Block of text is missing when I export to bitmap

Postby tylerdurden » Mon Nov 25, 2013 11:51 pm

I exported one embedded image and re-imported. It holds scale, so I would get the colors right in GIMP, then re-import the image to Inkscape, then mask it or knockout the background.

SVG Image

YMMV

Regards,
TD
Have a nice day.

I'm using Inkscape 0.92.2 (5c3e80d, 2017-08-06), 64 bit win8.1

The Inkscape manual has lots of helpful info! http://tavmjong.free.fr/INKSCAPE/MANUAL/html/

jaime415
Posts: 2
Joined: Sat Nov 23, 2013 10:33 am

Re: Block of text is missing when I export to bitmap

Postby jaime415 » Tue Nov 26, 2013 4:50 am

Wow, thanks for all of the responses guys! I did sort of a combo of all your advice. I just redid the text layer, and that seemed to export ok for some reason. Then I tweaked the colors in GIMP. This was also my first time playing around with that program. Then I was able to convert it into a pdf from GIMP. Looks pretty good!


Return to “Help with using Inkscape”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests