Part of image not showing up when saving as an EPS

Post questions on how to use or achieve an effect in Inkscape.
Angelk
Posts: 4
Joined: Sat Nov 23, 2013 11:07 am

Part of image not showing up when saving as an EPS

Postby Angelk » Sat Nov 23, 2013 11:58 am

I have a SVG image which I made using Inkscape that I am trying to save as an EPS file. I was able to do this using File > Save As and saving it as an EPS. However, when I open the EPS file, part of the image does not show up. It's not cut off, but one of the paths from the Inkscape file simply fails to appear in the EPS file.

drawing.png
This is what the image should look like.
drawing.png (70.45 KiB) Viewed 3401 times

Untitled.tiff
This is what the EPS file looks like.
Untitled.tiff (64.73 KiB) Viewed 3401 times


In trying to solve this myself, I tried making a new path (just a standard ellipse) to see if it was just the "2" that was the problem, and the ellipse did not show up in the EPS file either. In fact, no new paths that I created would show up in the EPS, even if the new path was a direct duplicate of one of the paths which did show up (such as the "0"). I have searched this forum and Googled the problem, but all I was able to find were instances where part of the image was cut off when saving as an EPS.

Can anyone explain why only part of my image isn't showing up in the EPS? Are there any ways to get the whole image to show up?

tylerdurden
Posts: 2322
Joined: Sun Apr 14, 2013 12:04 pm
Location: Michigan, USA

Re: Part of image not showing up when saving as an EPS

Postby tylerdurden » Tue Nov 26, 2013 12:43 am

Are text elements converted to paths?

Can you attach a SVG for us to examine?
Have a nice day.

I'm using Inkscape 0.92.2 (5c3e80d, 2017-08-06), 64 bit win8.1

The Inkscape manual has lots of helpful info! http://tavmjong.free.fr/INKSCAPE/MANUAL/html/

Angelk
Posts: 4
Joined: Sat Nov 23, 2013 11:07 am

Re: Part of image not showing up when saving as an EPS

Postby Angelk » Tue Nov 26, 2013 12:54 am

Yes and no; everything in the image is a path, including the words and numbers, but nothing was converted from text. All of the letters and numbers were made by hand (tracing using the pen tool), since this was made based on a preexisting image and nobody knew what the font used in it was.

I've attached an SVG, as requested.
Attachments
drawing2.svg
(161.17 KiB) Downloaded 169 times

tylerdurden
Posts: 2322
Joined: Sun Apr 14, 2013 12:04 pm
Location: Michigan, USA

Re: Part of image not showing up when saving as an EPS

Postby tylerdurden » Thu Nov 28, 2013 11:34 am

Give this one a shot...

SVG Image
https://dl.dropboxusercontent.com/s/4b3 ... /20-5a.svg

If it works for you, holler back for the scoop.
Have a nice day.

I'm using Inkscape 0.92.2 (5c3e80d, 2017-08-06), 64 bit win8.1

The Inkscape manual has lots of helpful info! http://tavmjong.free.fr/INKSCAPE/MANUAL/html/

Angelk
Posts: 4
Joined: Sat Nov 23, 2013 11:07 am

Re: Part of image not showing up when saving as an EPS

Postby Angelk » Thu Nov 28, 2013 2:44 pm

That works perfectly; thank you so much! How did you get it to work?

tylerdurden
Posts: 2322
Joined: Sun Apr 14, 2013 12:04 pm
Location: Michigan, USA

Re: Part of image not showing up when saving as an EPS

Postby tylerdurden » Thu Nov 28, 2013 11:02 pm

That image requires having the clipped element (rocket body) as the highest group in the z-order. Otherwise, the clip affects any other higher element. I really don't know why, yet... I tried the same bits in other graphics with inconsistent results.

To inspect the image, I started by deleting elements to find the troublemaker. There were so many unused pieces, that it seemed faster to work from the opposite direction - copying just the visible bits to another image, one-by one, until the problem surfaced.

I suggest cleaning out the extra/unneeded elements in the image, to keep things simple and easy to deal with. While it's convenient to hide unused elements in the z-order for playing with variations (gradient fills, etc.) it can result in errors and confusion. Might be better to use incremental versions/copies and "vacuum defs" regularly.


Regards,
TD
Have a nice day.

I'm using Inkscape 0.92.2 (5c3e80d, 2017-08-06), 64 bit win8.1

The Inkscape manual has lots of helpful info! http://tavmjong.free.fr/INKSCAPE/MANUAL/html/

Angelk
Posts: 4
Joined: Sat Nov 23, 2013 11:07 am

Re: Part of image not showing up when saving as an EPS

Postby Angelk » Fri Nov 29, 2013 1:03 am

I wasn't expecting the fix to be that simple... Again, thank you very much!


Return to “Help with using Inkscape”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests