Windows 10 64 bit compiling inkscape with MSYS2 issue

Discussion about writing code for Inkscape.
ShawnWDion
Posts: 70
Joined: Fri Apr 22, 2016 8:32 am

Windows 10 64 bit compiling inkscape with MSYS2 issue

Postby ShawnWDion » Sun Sep 09, 2018 12:13 am

Hello dear programmers and nut cases ;=) (Cause really what you people do it amazes me)

Here's the issue I'm following the steps to make a 64 bit build without any changes (To make sure the setup works in the first place) and well when running the step "msys2installdeps.sh" on 32 bit doesn't seem to cause any errors however when doing the same for the 64 bit version I get

Edit: Nope even the 32 bit compiled gives a jemalloc.dll error but all I really need is a way to get a working 64 bit to compile.

/mingw64/bin/pip missing error line 90 been searching online for quite some time and well I'll admit when defeated I need some help or a better walk through on how to make a simple complied version on windows 10 64 bit

If you need log scripts anything let me know cause I'd love to get this to work.

This is the page where I got started http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php ... with_MSYS2

ShawnWDion

P.S: I'll try again wipe all the folder and try again, unless there are steps I am missing from the page any help would be greatly appreciated.

tylerdurden
Posts: 2108
Joined: Sun Apr 14, 2013 12:04 pm
Location: Michigan, USA

Re: Windows 10 64 bit compiling inkscape with MSYS2 issue

Postby tylerdurden » Mon Sep 10, 2018 3:31 am

Hi,
There aren't many developers on this board... you might want to try communicating with the devs here: https://sourceforge.net/p/inkscape/mail ... ape-devel/
Have a nice day.

I'm using Inkscape 0.92.2 (5c3e80d, 2017-08-06), 64 bit win8.1

The Inkscape manual has lots of helpful info! http://tavmjong.free.fr/INKSCAPE/MANUAL/html/

ShawnWDion
Posts: 70
Joined: Fri Apr 22, 2016 8:32 am

Re: Windows 10 64 bit compiling inkscape with MSYS2 issue

Postby ShawnWDion » Tue Sep 11, 2018 11:50 pm

Thanks for the info but I was actually looking for a standard user approach as I really need a simple way to re-compile the build over and over until I get the module working I spent the last few days trying to even get a debian version working no success.. Hell I'll take any instruction to compile a 64 bit setup on any linux version or windows 64 bit version. coding right now is not a issue it's the compiling steps that are a mess and if I could afford to hire someone I would but it's not the case.

Shawn W Dion

Moini
Posts: 2818
Joined: Mon Oct 05, 2015 10:44 am

Re: Windows 10 64 bit compiling inkscape with MSYS2 issue

Postby Moini » Thu Sep 13, 2018 2:01 am

I've pinged Patrick, he might be able to help or know what questions to ask.
Something doesn't work? - Keeping an eye on the status bar can save you a lot of time!

Inkscape FAQ - Learning Resources - Website with tutorials (German and English)

Ede_123
Posts: 1
Joined: Thu Sep 13, 2018 2:07 am

Re: Windows 10 64 bit compiling inkscape with MSYS2 issue

Postby Ede_123 » Thu Sep 13, 2018 2:14 am

Hi Shawn,

can you clarify what exactly the problem is (you mention at least three unrelated things ;-) )? Did you succeed updating MSYS2 and running "msys2installdeps.sh"? Without those steps a successful build won't be possible.

Next you should make sure to update your source tree to the latest Inkscape master. Some build issues were fixed during the last few days and it should currently build properly.

It might be that you also need to remove "CMakeCache.txt" from the build directory and re-run CMake.

ShawnWDion
Posts: 70
Joined: Fri Apr 22, 2016 8:32 am

Re: Windows 10 64 bit compiling inkscape with MSYS2 issue

Postby ShawnWDion » Thu Sep 13, 2018 2:15 pm

Thanks for the reply well here's what's happening I did the steps mentioned and didn't get any proper results however I got annoyed with it so I did the next best thing I wiped the whole windows clean to re-install all the files and to try again which I will do right now (Just finished re-setting up the Windows OS) I'll keep you posted on the errors / or if the problem fixed itself.

I'll get back the moment I've re-installed it and updated as required. I'll go do that right now.

ShawnWDion

Edit : Success I have a running build I do have some weird errors about gtk depreciated errors but the missing dll errors are gone I'm guessing it's either my os that was buggy or as you mentioned a issue with the online build either way I'll finally be able to try some modification ideas I had in regards to the trace module and some tweaks I wanted to try with the difference module to see if there is a way to mass difference within the actual code.

Thanks again


Return to “Programming”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest